Dzieci też mogą gotować – warsztaty kulinarne dla dzieci

Dzieci uwielbiają uczestniczyć w gotowaniu – dekorować ciastka bądź przynosić i wybierać składniki. Pragniesz podsycić fascynację…

Naturalne źródło witamin – sok z kiszonej kapusty i buraków

Artykuły fermentowane po latach odsunięcia na dalszy plan znów wróciły do naszego menu. Do kapusty i…

Smaki najlepszych kaw w domu – kapsułki do ekspresu

Duża część z nas nie wyobraża sobie śniadania bez filiżanki ciepłej, aromatycznej kawy, która szybko stawia…

Sok z kiszonek – zdrowie w butelce

Kiszonki wykorzystuje się w słowiańskiej kuchni od stuleci. Od kilku lat jednak notorycznie mówi się również…

Skąd pochodzą kiszone przetwory z warzyw?

Kiszone warzywa są tak mocno związane z polską kuchnią, że w naszym odczuciu jest to głównie…

Kwaszone ogórki i ich wpływ na nasz organizm

W zupie, na kanapce, w sałatce bądź w formie dodatku do dania głównego – ogórki kiszone…

Kompatybilne kapsułki A Modo Mio i ich rodzaje

Marek przetwarzających kawę jest ogromna ilość, jednak Lavazza ciągle pozostaje w czołówce tych cieszących się uznaniem.…

W Krakowie koniecznie spróbuj obwarzanków krakowskich

Mają wyjątkowy aromat, wyglądają naprawdę ciekawie, zaś nabyć je możemy wyłącznie w jednym miejscu na Ziemi.…

Źródło witamin i minerałów – kilka informacji o kiszonej kapuście

Jedyny w swoim rodzaju smak kapusty kiszonej jest istotną częścią polskiej kuchni. Jest ona składnikiem wielu…

Jak zrobić wino z jabłek?

Wielkim atutem wina z jabłek jest fakt, że można je przygotować przez okrągły rok – jabłka…